"Дуже важливо ставити себе на перше місце" - лідерка гурту KAZKA Олександра Заріцька про власну унікальність, улюблених виконавців і любов до музичних проєктів

Пісня мого життя
21:00
Щонеділі
Лідерка гурту KAZKA Олександра Заріцька у Пісні мого життя про свої музичні вподобання і власну унікальність
1plus1

Лідерка гурту KAZKA Олександра Заріцька в ексклюзивному інтерв'ю поділилась власними музичними вподобаннями за лаштунками проєкту "Пісня мого життя".

Поділитися:

Щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” транслюють прем’єру проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого стала Катерина Осадча. За правилами, зіркові учасники та лідери думок загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені.

Гостею нового епізоду стала Олександра Заріцька — українська співачка, лідерка гурту "KAZKA". В ексклюзивному інтерв’ю для сайту 1+1 Олександра Заріцька розповіла про процес написання пісень та улюблену книгу, що навчила цінувати себе.

Це проєкт, який поєднує музику, важливі моменти та історії людей. Чи є у вашому житті пісня, що здатна миттєво надихнути, покращити настрій чи зробити легше у важкий період? 

Таких пісень дуже багато, і це зазвичай поп-музика 60х, 70х, 80х. Одну пісню важко обрати. Саме вайб цього часу мені до вподоби, він заряджає мене. 

Як ви підходите до процесу написання пісень? Чи маєте якісь ритуали, аби композиція вийшла вдалою?

Найголовніше - це люди, котрі оточують. Наприклад, жодну пісню я не можу записати без Андрія Уреньова - це мій музичний продюсер і друг. Навіть якщо його немає фізично, то він є десь по телефону або по відеозвʼязку. Рідко створювались пісні з незнайомими авторами або аранжувальниками. Зазвичай це люди, яких я знаю. 

Пісні гурту KAZKA наповнені романтикою. А чи можете ви назвати себе романтичною людиною? 

Мабуть, не завжди, але так. Думаю, що я достатньо романтична людина. Навіть драматична і взагалі наповнена цілим спектром емоцій. 

Ви назвали одною з найулюбленіших своїх книжок «Пройти крізь стіни» Марини Абрамович, кажучи, що саме вона навчила усвідомлювати власну унікальність і цінувати себе. Які поради для українських жінок ви могли б дати для кращого розуміння себе і набуття впевненості? 

Важливо ставити себе на перше місце і розуміти, що кожна дівчина унікальна, незважаючи на те, що все одно ми зараз гонимось і залежимо від соціальної думки. 

Якщо прочитаєте цю книжку, то зрозумієте, що унікальність сидить глибоко і треба над нею працювати. Головне - не залежати від навʼязливих соціальних мереж. Там все дуже схоже, однакове, тому стирається унікальність між дівчатами. Треба зрозуміти свою ідентичність, побачити в собі родзинку і не підлаштовуючись під інших людей. 

Українська естрада і музична індустрія з кожним днем поповнюється новими виконавцями і піснями. Чи можете привідкрити завісу вашого плейлісту? Чи багато там українських виконавців та яких західних артистів полюбляєте слухати? 

Музика багато для мене значить. Я вважаю своїм обовʼязком знати всіх артистів. Це важко, багато роботи, але стараюся вивчати всіх.

Навіть тих, кого б я не слухала, все одно треба знати: і українських, і західних. З українських я люблю андеграунд і реп. За супер опулярними не стежу, бо вони в біді не залишаться. Більше мені подобаються артисти, які показують свою музику, можливо, не зовсім популярну, але вони гнуть її до кінця. І таких артистів у нас дуже багато. Я люблю виконавця «thekomakoma», хлопець зараз в ЗСУ пішов, а також «LATEXFAUNA». Люблю реп-виконавців, як виявилось, їх теж дуже багато. Поважаю творчість «Tricky Nicky» та «Кажанни», напевно, її багато хто знає.

Ви брали участь у музичних проєктах, наприклад, “Голос країни”. А сьогодні прийшли на «Пісню мого життя». Як на вашу думку такі проєкти розвивають музичну індустрію і відкривають шлях молодим артистам? 

Я поважаю будь-які музичні програми. Знаєте мою любов до «Голосу країни», я мріяла стати частинкою цього проєкту. Я люблю різні голоси, різних виконавців. Ці проєкти, де співають - для мене найулюбленіші і час, який я проводжу там часто супроводжується прослуховуванням живих виступів. Тому сьогодні особливий для мене день, і я буду зачаровано стежити і слухати всіх, хто сьогодні буде співати. 

Про особисту історію Олександри Заріцької та інших зіркових гостей дивіться у новому епізоді “Пісні мого життя”, яка виходить щонеділі о 21:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі